Publicador de continguts

null Èxit de participació a la formació municipal de la futura infraestructura de dades espacial i geoportal de palma


Èxit de participació a la formació municipal de la futura infraestructura de dades espacial i geoportal de palma


22 de novembre de 2022

Fins a 28 tècnics i gestors municipals participen en el curs "Infraestructura municipal de Dades Espacials per a la visualització de mapes municipals i millora dels serveis públics" organitzat per l'EFM en col·laboració amb l'IMI i l'Smart Office que es va realitzar el passat 23 i 24 de febrer en format online.

Davant l'imminent inici de el projecte IDE Palma (coordinat per la comissió tècnica municipal GIS / IDE) s'ofereix als tècnics municipals formació inicial perquè visualitzin la millor manera d'integrar i aprofitar aquestes modernes eines en forma de mapes i dades per a la millora de presa de decisions en la planificació i gestió municipal.

El curs ha estat organitzat amb els següents blocs:

1. BLOC I: Visió general i diferències entre IDE / SIG per a la millora de la de la gestió municipal. Impacte i millores d'una IDE en la gestió municipal.
2. BLOC II: Procés d'implantació d'una IDE en diferents ajuntaments. Exemples i bones pràctiques en l'administració. Integració de la informació geogràfica en els processos administratius dels ajuntaments.
3. BLOC III: Principals eines i plataformes tecnològiques de codi obert i de llicència. Anàlisi de l'estat actual de les eines IDE / SIG i possibilitats en les àrees de l'Ajuntament.
4. BLOC IV: Visualització i generació de mapes a partir de la informació geoespacial.

Aquest curs es tornarà a repetir-se a finals d'aquest 2021 i es completarà amb eines desplegades en el marc de el projecte IDE Palma.

Aquest projecte suposa la continuïtat i el reforç en el desenvolupament de el Pla Smart City Palma 2018-2022 costat d'altres plans com el Pla Impuls Palma Destinació Sostenible i intel·ligent 2020-2023

 

 

Data darrera modificació: 25 d’octubre de 2023